Orde van apothekers sleept Medi-Market voor rechter

© Vincent Duterne

De Orde van apothekers daagt de keten Medi-Market voor de rechtbank. De Orde vindt het niet kunnen dat de farmaceutische supermarkt, met vestiging in Evere, naast geneesmiddelen ook veel commerciële randproducten aanbiedt.

Medi-Market profileert zich als een soort farmaceutische supermarkt. De Orde pikt het niet dat de grens tussen de pure geneesmiddelen en de randproducten vervaagt. Zij noemen de activiteiten "een aanslag" op het klassieke apotheekwezen, met al zijn wettelijke bepalingen, wat zelfs gevaar kan inhouden voor de patiënt. De rechtszaak is ingespannen voor de handelsrechtbank van Nijvel, bericht Le Soir

Initiatiefnemer van Medi-Market is de Waalse ondernemer Yvan Verougstraete. Hij wilde tegen 2020 twintig filialen openen. Er zijn er al vier, in onder meer Evere en Waterloo. Vlaamse vestigingen zouden in 2016 volgen.

De winkels tellen achtduizend artikelen - vier keer meer dan een grote gewone apotheek - en willen ook een prijsbreker zijn. Verougstraete verdedigt zich tegen de kritiek met de boodschap dat er wel een rigide scheiding is tussen medische en commerciële producten.

Een jaar geleden diende de Apothekersbond (APB) al klacht in tegen de keten bij de Orde.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?