Ouders en leraren overnachten op speelplaats uit solidariteit met daklozen

© Straatverplegers vzw

In de nacht van 19 op 20 december zal een vijftiental ouders en leraren van de basisschool Vier Winden in Sint-Jans-Molenbeek op de speelplaats overnachten. Met deze actie willen ze hun solidariteit uitdrukken met daklozen. De opbrengst gaat naar de vzw Straatverplegers voor de Warmste Week.

“De ouders en leraren zullen vanavond samenkomen om samen te eten, waarna ze een wandeling zullen maken door Molenbeek die in het teken zal staan van armoede”, legt pedagogisch directeur Karlien Tiebout uit. “Daarna volgt vooral een gezellig samen zijn en waarschijnlijk een koude nacht."

“De kinderen hebben elk in hun klas een actie bedacht om geld in te zamelen, zo hebben ze koekjes gebakken en op de markt verkocht, net zoals kaartjes en kandelaars. Vanavond zijn het dan de volwassenen die hun duit in het zakje doen”, gaat Tiebout verder.

De keuze voor de vzw Straatverplegers was voor de hand liggend. “De broer van een van de leerkrachten is er actief en we probeerden ook te zoeken naar een goed doel dat in Brussel een verschil maakt. Als we op uitstap gaan met de school is dat ook iets waar onze kinderen mee geconfronteerd worden. Dan zien ze mensen of gezinnen die het zonder dak moeten stellen."

De vzw Straatverplegers ondersteunt daklozen en biedt trajectbegeleiding naar een vaste woning aan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?