'Oudste tramlijn' inspireert Brusselse brouwer

express 81 l'ermitage brasserie bier tramlijn
© Facebook Nanobrasserie de l'Ermitage
© Facebook Nanobrasserie de l'Ermitage

De Brusselse bierbrouwer L’Ermitage brengt een nieuw biertje op de markt. Met de “81 Express” wil de brouwer een ode brengen aan één van de oudste tramlijnen van het Gewest: tramlijn 81. “Deze tramlijn heeft onze evolutie als brouwer steeds gevolgd.” Vanaf vrijdag wordt het bier aangeboden voor consumptie.

De “81 Express” is een pils met extra blonde mout, de hopvariëteit Saaz en een zorgvuldig geselecteerde giststam, vertelt Nacim Menu van L’Ermitage. “Een heel eenvoudig recept.”

“De ode aan tramlijn 81 is voor ons vanzelfsprekend,” vult hij aan. “Deze tramlijn heeft onze geschiedenis en evolutie als brouwer als het ware steeds gevolgd. Onze brouwerij is immers ontstaan vlakbij halte Flagey, waar tram 81 stopt. De tram bedient bovendien halte Mouterij, waar we vroeger samen met andere brouwers in een kelder in de Clementinestraat met bier experimenteerden.”

In de andere richting rijdt tram 81 doorheen Sint-Gillis, waar de nieuwe bar van L’Ermitage gesitueerd is. “Tot slot gaat tramlijn 81 ook richting het Baraplein, dat zich op een steenworp van onze huidige brouwerij bevindt,” aldus Menu. “Een mythische tramlijn dus.”

Vanaf vrijdag wordt de “81 Express” aangeboden in de brouwerij in de Lambert Crickxstraat in Anderlecht, en in hun nieuwe bar in de Moskoustraat in Sint-Gillis.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?