Brussels Beer Project en Maison Dandoy maken speculaas op basis van bier

Jasmijn Post, PJS
© BRUZZ
09/10/2019
Ook in:
nl fr

De jonge brouwerij Brussels Beer Project en de ambachtelijke bakkerij Maison Dandoy hebben de handen in elkaar geslagen voor de ontwikkeling van een nieuw hoogstandje: speculaas met bier.

Brussels Beer Project brouwt voor dit project een speciaal donkerbruin stoutbier op basis van gebroken speculaaskoekjes die Maison Dandoy niet meer kan verkopen. Het bier krijgt de toepasselijke naam 'Tough Cookie', een verwijzing naar het tweede leven van de speculaaskoekjes. Het bier krijgt een parfum van hazelfnoot, kaneel en kruidnagel.

Daarnaast zal het bier ook de basis vormen voor de speculaaskoekjes. De speculaas wordt gemaakt op basis van het restproduct van de gerstmout die in het bier verwerkt wordt. Op die manier wordt verspilling geminimaliseerd. Vanaf donderdag 10 oktober zijn de koekjes en de biertjes te verkrijgen in de brouwerij en in de winkels van Maison Dandoy.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Brussel , Resto & Bar , Brussels Beer Project , Maison Dandoy , Dansaertstraat , Brussel , bier , speculaas

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni