20191127 Asielcentra 2 klein KAsteeltje BRUZZ ACTUA 1686

| Asielcentrum Klein Kasteeltje (archiefbeeld).

Overheidspersoneel voert actie aan Klein Kasteeltje voor meer loon

© Belga
09/02/2022

In het kader van de actieweek van de vakbonden ACV en VSOA wordt er woensdag door het federaal overheidspersoneel gestaakt aan de open centra van Fedasil, waaronder aan het Klein Kasteeltje. Nog tot vrijdag 11 februari blijven de vakbonden druk zetten op de regering met hun acties.

Aan het Klein Kasteeltje en in de gesloten centra van Brugge, Steenokkerzeel, Merksplas en Vottem hebben de vakbonden woensdag stakersposten opgesteld.

Met de actieweek willen ze verschillende eisen naar voren schuiven: een aanpassing van het sectoraal akkoord na 20 jaar, een herwaardering van de weddeschalen, een volwaardige dertiende maand en maaltijdcheques om de koopkracht echt te verhogen.

"De besparingen die er gebeuren op de overheidsdiensten zijn we moe. Bovendien hebben onze mensen, de federale overheidsambtenaren, twee jaar lang ons land draaiende gehouden tijdens de coronacrisis. Er is geen waardering", vertelt Geert Kellens, van ACV Openbare Diensten.

De onderhandelingen voor betere loonvoorwaarden zijn lopende, stellen de vakbonden. De kabinetten van vicepremiers Petra De Sutter (Groen), Vincent Van Peteghem (CD&V) en Georges Gilkinet (Ecolo) alvast hebben begin deze week laten weten dat ze de vakbonden kort willen ontvangen.

De vakbonden hopen dat de regering hen tegemoet komt door het nodige budget vrij te maken.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni