Overleden Brusselaar onder invloed amfetamine, doodsoorzaak nog onduidelijk

Akram, de man uit Anderlecht die overleed na een politie-interventie in Antwerpen.

Uit een eerste drugsscreening van het lichaam van de zondag in Antwerpen na een arrestatie overleden 29-jarige Algerijn blijkt dat de man verschillende amfetamines had genomen. Dat zegt het Antwerpse parket. Over de doodsoorzaak is echter nog niets bekend. De man zou niet uit Molenbeek maar uit Anderlecht afkomstig zijn.

De Antwerpse lokale politie werd zondagmiddag naar de Statiestraat geroepen omdat een man er schijnbaar onder invloed van drugs omstaanders belaagde en met terrasmeubilair van een café gooide. De politie kon de man overmeesteren en boeien, maar merkte plots dat hij niet meer bewoog.

Ambulanciers die net op dat moment arriveerden, konden hem nog reanimeren, maar later overleed de man alsnog in het ziekenhuis.

Beperkte opkomst

Enkele getuigen maakten beelden van het incident en verspreidden die via sociale media, waarna her en der werd geopperd dat de man op straat overleed door toedoen van de politie. Er werd zelfs een petitie tegen politiegeweld gelanceerd en er werd opgeroepen tot een betoging dinsdag, waar de opkomst uiteindelijk wel beperkt bleef en waarbij op één arrestant na iedereen na bemiddelingsgesprekken weer naar huis keerde.

Het Antwerpse parket is intussen een onderzoek gestart naar de doodsoorzaak van de man, maar de resultaten daarvan zijn nog niet bekend. De onderzoeksrechter stelde ook het Comité P aan om de tussenkomst van de politie onder de loep te nemen.

Een familielid van de man laat ondertussen aan onze redactie weten dat Akram niet uit Molenbeek afkomstig was zoals eerder geschreven, maar uit Anderlecht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?