Overlegcommissie Reyerscomplex: 'Versmal ook vierde rijstrook'

© Groupement Intercomités de quartier Reyers.

De gemeentes Schaarbeek en Sint-Lambrechts-Woluwe willen dat alle vier de tunnels van het Reyerscomplex slechts een rijstrook breed worden. Dat blijkt uit een vergadering van de overlegcommissie waarover La Dernière Heure bericht. Een definitief advies van de overlegcommissie is er nog niet, er werd een nieuwe vergadering vastgelegd.

Drie van de vier tunnelmonden van het Reyerscomplex worden versmald. “Op die manier komt er ruimte vrij op de Reyerslaan om een kwalitatieve openbare ruimte mogelijk te maken”, zei Smet toen hij de versmalling aankondigde begin dit jaar. “Nu rijden fietsers op voetpad, staan er auto’s op het voetpad, moeten voetgangers slalommen tussen auto’s en fietsers.”

De vierde tunnelmond, die waar de E40 uitkomt op het Reyerscomplex om verder te gaan richting Montgomery, zal echter een tweebaansweg blijven. Zowel de gemeente Schaarbeek, als de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwes, omwonenden en Leefmilieu Brussel pleitten ervoor om ook die vierde tunnel te versmallen. Op die manier dreigt dus een negatief advies voor het project. Ze hopen dat het Brussels Gewest de plannen herziet.

Een definitief advies van de overlegcommissie is er nog niet, de definitieve beslissing is uitgesteld tot 19 juni.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?