'Paar honderd mensen ijveren voor heraanleg Schumanplein'

© brusselnieuws.be
17/05/2014

Een paar honderd mensen hebben zaterdagnamiddag deelgenomen aan een bijeenkomst op het Schumanplein om hun beklag te doen over de inrichting van het drukke plein. Dat zegt initiatiefnemer Philippe Van Parijs. Ze willen dat er snel werk gemaakt wordt van een nieuw, autoluw plein.

Het initiatief kwam van hoogleraar Philippe Van Parijs, de man achter de Picnic the Streets-acties op het Brusselse Beursplein. Hij ijvert nu voor de heraanleg en opwaardering van het Schumanplein. Van Parijs schat het aantal deelnemers op een paar honderd.

In tegenstelling tot de actie Picnic the Streets was het Van Parijs zaterdag meer om sensibilisering te doen. Zo deelde hij samen met bewoners van het buurtcomité een Engelstalige tekst uit met uitleg over de plannen voor een nieuw Schumanplein.

“Aangezien het ook open deurdag is bij de Europese instellingen, is het de ideale gelegenheid om onze eisen kenbaar te maken aan de talrijk aanwezige politici”, zegt Van Parijs aan brusselnieuws.be.

“Het is nu vooral afwachten wie na de verkiezingen de bevoegde ministers gaan worden op Brussels, federaal en Europees niveau. Wij willen zo spoedig mogelijk met hen rond de tafel zitten”, Aldus Van Parijs.

Voor de financiering van de heraanleg rekent hij mede op crowdfunding. "Europese Brusselaars, die geen lokale belastingen betalen, kunnen dan rechtstreeks bijdragen tot de verbetering van hun leef- en werkomgeving".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni