Paardenrace Sint-Joost-ten-Node gaat niet door

© BRUZZ - Belga
25/08/2023
Updated: 25/08/2023 15.24u

Op zondag 16 september waren er in het centrum van Sint-Joost-ten-Node speciale drafraces voorzien, maar die gaan nu toch niet door. Dat heeft de organisatie, Time For Others, zelf vrijdagmiddag beslist.

De organisatie laat in een mededeling weten de toenemende kritiek op het evenement te betreuren. De vrees voor een polemiek was te groot geworden. Gisteren voegde ook Extinction Rebellion zijn naam toe aan het steeds langer wordende lijstje organisaties dat zich vragen stelde bij het evenement. Zij claimden dat het evenement in strijd is met het dierenwelzijn. En ook dierenrechtenorganisatie Gaia was niet opgezet met de plannen voor de paardenrace. "De veiligheid van de paarden is niet gegarandeerd", klonk het afgelopen weekend.

Vorige vrijdag had ook Brussels minister voor Dierenwelzijn Clerfayt (Défi) al gevraagd aan zijn administratie om uit te zoeken of de organisatie wel in orde was met de geldende normen. De minister deed de gemeente er nog eens aan herinneren dat het sinds de jaren tachtig verboden is om een paardenrace te organiseren op een verharde weg in de openbare ruimte.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node , Samenleving , Drafraces , burgemeester Sint-Joost-ten-Node , kortebaandraverij , Emir Kir

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni