Parket in beroep tegen vrijspraak mensen die migranten onderdak verleenden

Het parket legt niet neer bij de vrijspraak van enkele mensen die migranten opvingen.

Het parket-generaal van Brussel heeft beroep aangetekend tegen het vonnis van de rechtbank in december betreffende het dossier van mensen die migranten onderdak hadden geboden. In dat proces werden vier burgers vrijgesproken.

Het gaat onder meer om Anouk van Gestel, de hoofdredactrice van het Franstalige vrouwenmagazine Marie-Claire en journaliste Myriam Berghe van Femmes d’Aujourd’hui. Samen met twee andere vrijwilligers die in Brussel onderdak hebben geboden aan migranten, werden ze midden december vrijgesproken tijdens het 'solidariteitsproces.'

Ze stonden terecht voor mensensmokkel en lidmaatschap van een criminele organisatie. Het parket tekent nu beroep aan tegen de vrijspraak, meldt het Burgerplatform voor Steun aan de Vluchtelingen. "En dat op de laatste dag waarop beroep aantekenen mogelijk was", betreurt Mehdi Kassou van het Burgerplatform.

"Men gooit zo terug vuur op het burgerzet, maar we blijven gemotiveerd", aldus Kassou. "Het gerecht vergist zich van strijd door solidariteit te willen bestraffen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?