Grensoverschrijdend gedrag aan de VUB: de universiteit diende zelf klacht in tegen Solvay Kring, de vereniging van studenten Handelsingenieur, gehuisvest tussen gebouw Q en de bibliotheek op de campus aan de Triomflaan

| De VUB-campus in Etterbeek, tussen gebouw Q en de bibliotheek.

Parket bevestigt onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag bij VUB-studentenkring

© Belga
26/10/2022

Het parket van Brussel bevestigt woensdag dat er een onderzoek is geopend naar verregaand grensoverschrijdend gedrag dat zou hebben plaatsgevonden tijdens de activiteiten van een studentenkring aan de VUB. De universiteit had dinsdag gemeld dat ze daarvoor een klacht had ingediend.

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) meldde dinsdag dat ze een dag eerder, maandag, een klacht had ingediend voor incidenten die zouden hebben plaatsgevonden bij de activiteiten van een studentenkring. Volgens de universiteit is er mogelijk sprake van strafrechtelijke feiten. Tegen de betrokken studenten werd ook een tuchtprocedure opgestart; ze kregen ondertussen ook een campusverbod.

Ook zijn de activiteiten van de betrokken studentenkring tijdelijk opgeschort. De slachtoffers krijgen van de Brusselse universiteit de nodige juridische en psychologische bijstand, klonk het nog.

"Het parket kan bevestigen dat er een klacht door de VUB werd neergelegd en dat het parket een onderzoek heeft opgestart", zegt parketwoordvoerder Martin François. "In het belang van het onderzoek zal het parket geen verdere commentaar geven."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni