Parket bevestigt onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag bij VUB-studentenkring

© Peter Dhondt/BRUZZ
| De VUB-campus in Etterbeek, tussen gebouw Q en de bibliotheek.

Het parket van Brussel bevestigt woensdag dat er een onderzoek is geopend naar verregaand grensoverschrijdend gedrag dat zou hebben plaatsgevonden tijdens de activiteiten van een studentenkring aan de VUB. De universiteit had dinsdag gemeld dat ze daarvoor een klacht had ingediend.

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) meldde dinsdag dat ze een dag eerder, maandag, een klacht had ingediend voor incidenten die zouden hebben plaatsgevonden bij de activiteiten van een studentenkring. Volgens de universiteit is er mogelijk sprake van strafrechtelijke feiten. Tegen de betrokken studenten werd ook een tuchtprocedure opgestart; ze kregen ondertussen ook een campusverbod.

Ook zijn de activiteiten van de betrokken studentenkring tijdelijk opgeschort. De slachtoffers krijgen van de Brusselse universiteit de nodige juridische en psychologische bijstand, klonk het nog.

"Het parket kan bevestigen dat er een klacht door de VUB werd neergelegd en dat het parket een onderzoek heeft opgestart", zegt parketwoordvoerder Martin Fran├žois. "In het belang van het onderzoek zal het parket geen verdere commentaar geven."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?