De Brusselse brandweer

Parket onderzoekt brand aan zendmast in Watermaal-Bosvoorde

© Chris Verhaeghe
14/07/2020

Het Brusselse parket heeft een branddeskundige aangesteld om de oorzaak te achterhalen van de brand aan een zendmast in Watermaal-Bosvoorde. Die brandde vannacht helemaal uit.

“Vanmorgen rond 5 uur werd de brandweer opgeroepen voor een zendmast die in lichterlaaie stond”, vertelt Walter Derieuw van de Brusselse brandweer. “We zijn ter plaatse gegaan met de collega's van Brandweer Overijse. De elektrische bekabeling van de toren is in vlammen opgegaan. Een technicus van Proximus heeft de hoofdschakelaar uitgezet en de elektriciteitsvoeding afgesloten.”

De oorzaak van de brand is niet duidelijk. “Alle pistes liggen open, het kan gewoon om een kortsluiting gaan”, zegt Derieuw.

Maar ook kwaad opzet wordt niet uitgesloten. In Nederland en Groot-Brittannië werden de afgelopen maanden al vaker zendmasten in brand gestoken. Dat waren telkens acties tegen het 5G-netwerk, een supersnelle internetverbinding.

Of dat ook in Watermaal-Bosvoorde het geval is, moet onderzocht worden. “Er werd een onderzoek geopend en het parket heeft een branddeskundige aangesteld die in de loop van de voormiddag ter plaatse is geweest”, zegt Willemien Baert van het Brusselse parket. “Het onderzoek is lopende om de exacte oorzaak van de brand te bepalen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Watermaal-Bosvoorde , Samenleving , zendmast , 5g , brusselse parket , Walter Derieuw

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni