Pastorale eenheid Sint-Gillis lanceert solidariteitsbiertje

© William Murphy
| De kerk op het voorplein van Sint-Gillis is een van de verkooppunten.

De pastorie van Sint-Gillis laat 12.000 biertjes brouwen. De opbrengst van de verkoop gaat naar een organisatie die daklozen ontvangt en helpt met eten, wassen en sociale en professionele hulp.

Smaakvol en licht in de mond, met een subtiliteit die in harmonie is met de culturele diversiteit van de inwoners van de gemeente Sint-Gillis. Zo omschrijft de pastorale eenheid van Sint-Gillis het blonde biertje dat ze vanaf zondag 15 november zullen verkopen. De naam van het biertje is La Biche de Saint-Gilles, naar de legende van Gilles de kluizenaar, wiens hand werd doorboord door een pijl terwijl hij een hinde (biche) beschermde voor een jager. La Biche de Saint-Gilles zal worden gebrouwen in brouwerij Anders in Halen.

Liefhebbers kunnen het voor 2 euro aanschaffen via e-mail, Instagram of Facebook, bij de kerk van Sint-Gillis (aan het voorplein) of bij een aantal verkooppunten in de gemeente.

De opbrengst van de verkoop gaat bijna volledig naar l'Entraide de Saint-Gilles, een organisatie die al veertig jaar dagelijks een honderdtal daklozen ontvangt in een café en hen daar bijstaat met voeding, wasgelegenheid, sociale activering en hulp bij het zoeken van werk of administratie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?