Patrick Manghelinckx nieuwe directeur van Huis van het Nederlands

© RV
| Patrick Manghelinckx is de nieuwe algemeen directeur van het Huis van het Nederlands in Brussel.

Het Huis van het Nederlands heeft een nieuwe Brusselse directeur. Patrick Manghelinckx is twee weken geleden aangeduid voor de functie door het selectiecomité. Hij werkte voordien als directeur van jongerenorganisatie JES.

"Met Manghelinckx haalt de organisatie een Brusselkenner én -doener binnen", klinkt het bij het Huis. Hun nieuwe directeur stond voordien achttien jaar aan het hoofd van JES, een stadsorganisatie die jongeren aan vrijetijdsbesteding, opleiding en werk helpt. Manghelinckx is daarnaast betrokken bij verschillende Brusselse jeugd- en welzijnsorganisaties.

De beslissing werd al twee weken geleden genomen door het selectiecomité en een extern consultancybureau. Manghelinckx begint in april aan zijn nieuwe functie.

“Ik kijk er naar uit om te starten voor het Huis van het Nederlands, een organisatie met een forse reputatie", zegt hij in een persbericht. "Ik hoop ondertussen ook dat iedereen veilig deze moeilijke periode doorkomt.”

Netwerk

Frans De Keyser, voorzitter van het Huis van het Nederlands Brussel, kijkt uit naar de komst van de nieuwe directeur: “Hij heeft een bewezen expertise in het leiden van een vzw en haar dagelijkse werking, in het personeelsbeleid en de aandacht voor het menselijk kapitaal van een organisatie."

"Daarnaast ligt de planning voor de volgende jaren ook op ons bord", zegt De Keyser. "Patrick heeft een gedegen en geactualiseerde visie over de rol van het Nederlands in Brussel en de rol van het Huis in die Brusselse context. Dat was van cruciaal belang voor ons. Hij kent de wereld van onze stakeholders en bezit een aanzienlijk netwerk in Brussel, ook aan Franstalige kant.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?