'Peraita wil terugkomen als directeur bij Samusocial'

© OCMW Brussel

Voormalig OCMW-voorzitster Pascale Peraïta heeft in een brief laten weten dat ze een einde wil maken aan haar verlof zonder wedde bij Samusocial. Dat meldt de RTBF.  Ze zou zo opnieuw directeur worden bij de organisatie. Mogelijk gaat het om een puur juridische stap. 

Toen Peraïta OCMW-voorzitster werd, nam ze verlof zonder wedde als directeur bij Samusocial. Het schandaal rond de sociale organisatie noopte Peraïta er echter toe af te treden als voorzitster van het Brusselse OCMW. 

De RTBF bericht nu dat Peraïta een brief stuurde aan Michel Degueldre, nog steeds de voorzitter van Samusocial, waarin ze aankondigt dat ze een einde maakt aan dat verlof. Dat zou betekenen dat Peraïta haar functie opnieuw opneemt. 

Mogelijk gaat het om een juridische stap die ervoor moet zorgen dat de voormalige PS-politica haar rechten op een eventuele ontslagvergoeding behoudt. 

Het is uiteindelijk de raad van bestuur van de vzw die beslist over het lot van Peraita. Voorzitter Degueldre was woensdag niet meteen bereikbaar voor een reactie. 

 

 

Samusocial

Eind mei kwam aan het licht dat de raad van bestuur en het directiecomité van Samusocial zitpenningen gekregen hebben voor het bijwonen van de bestuursvergaderingen. Dat kostte de organisatie in 2016 bijna 60.000 euro. Yvan Mayeur (PS) en Pascal Peraïta (PS) moesten op donderdag 8 juni opstappen als burgemeester en OCMW-voorzitster.     
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Jambon wil geen zichtbare tattoos bij agenten

samenleving 1519277939

Nieuws uit Brussel in je mailbox?