'Perfecte' kerstboom voor Grote Markt omgehakt in Duitstalig België

16/11/2022

De grote kerstboom die deze eindejaarsperiode de Grote Markt in Brussel moet sieren, is woensdag omgehakt in het Duitstalige dorpje Raeren. De boom komt donderdag rond 6 uur aan op de Grote Markt.

Het zijn particulieren, Max Kockartz en zijn partner, die de boom aan de stad Brussel geven. "We hebben het huis een jaar geleden gekocht. De spar in de tuin was zeer groot. Er viel geen licht binnen in ons huis. Om veiligheidsredenen hebben we beslist om hem te laten omhakken", zei de eigenaar.

Het is boomkweker Pierre Demesmaeker, die grote sparren levert aan steden en gemeenten, die de boom heeft gevonden. "We zijn al vier generaties actief in de sparrenkweek. In de loop van het jaar doorkruis ik ook België om geschikte grote sparren te vinden." De kerstboom is een Nordmann van een veertigtal jaar oud, tussen de vijf en zes ton zwaar. "Omdat hij in een tuin heeft gegroeid, heeft hij een mooie kegelvormige en regelmatige vorm, geen enkele bruine tak. Hij is perfect."

De eigenaar van de boom is ook fier om hem een tweede leven te bezorgen en duizenden bezoekers van het eindejaarsevenement Winterpret en de kerstmarkt plezier te bezorgen. "We zullen er morgenvoormiddag zijn als hij op de Grote Markt aankomt. Nadien keren we terug voor Winterpret om hem versierd te zien", zegt Kockartz.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , kerstboom Grote Markt , Grote Markt , Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni