Het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola (UKZKF) in de Jean Joseph Crocqlaan in Laken

| Het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola (UKZKF) in de Jean Joseph Crocqlaan in Laken.

Personeel operatiekwartier Kinderziekenhuis Koningin Fabiola legt werk neer

JDK
┬ę Belga
16/11/2022

Het personeel van het operatiekwartier in het universitair kinderziekenhuis Koningin Fabiola in Brussel is woensdagochtend in staking gegaan. Dat maakt de socialistische overheidsvakbond bekend. Volgens het ACOD gaat het om een actie "van onbepaalde duur". De werknemers eisen concrete vooruitgang op het gebied van arbeidsomstandigheden en kwaliteit van de pati├źntenzorg.

Begin deze maand gaf het personeel groen licht voor een stakingsaanzegging. Er vond nog een verzoening plaats, maar het personeel was teleurgesteld over het resultaat en besloot daarop sinds woensdagochtend 7 uur het werk neer te leggen, bevestigt de vakbond.

Ondanks de discussies over een eventuele verbetering van de arbeidsomstandigheden, ontwikkelt de situatie zich niet op het terrein, betreurt het personeel. Hun eisen worden niet serieus genomen en de voorgestelde plannen voor verbeteringen leverden nog geen resultaten op, zeggen ze.

"Terwijl we net een historische pandemie hebben doorgemaakt, met grote inspanningen van alle zorgteams, werden de beloftes om onze banen te verbeteren snel weggegooid", aldus het ACOD. "Terwijl alles in het werk moet worden gesteld om het personeel in onze openbare zorginstellingen te behouden, lijkt het management enkel aan winst te denken." Dat gaat volgens de socialistische vakbond ten koste van de arbeidsomstandigheden en de kwaliteit van de zorg.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken , Samenleving , kinderziekenhuis koningin fabiola , stakingsactie , ACOD

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni