Het gemeentehuis van Molenbeek.

Personeel Molenbeekse dienst Vreemdelingen staakt wegens 'verderfelijke sfeer'

© BRUZZ - Belga
26/07/2023

Het personeel van de dienst Vreemdelingen van de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek – niet te verwarren met de federale dienst vreemdelingenzaken –heeft voor vrijdag een werkonderbreking aangekondigd. De werknemers klagen over de "verderfelijke sfeer" waarin ze moeten werken. Dat meldt de christelijke vakbond ACV Openbare diensten woensdag.

De werkonderbreking vindt vrijdag van 8 tot 12 uur plaats. "Sinds maanden kaart het personeel van de dienst Vreemdelingen in Sint-Jans-Molenbeek bij het bestuur van de gemeente de verderfelijke sfeer aan waarin de mensen moeten werken", aldus de vakbond.

Het zou volgens ACV gaan om "een ontoelaatbare lastercampagne en onterechte kritiek op de werking van de dienst". Met deze werkonderbreking willen de werknemers ook hun beklag doen over de arbeidsomstandigheden bij de dienst. En ze maken zich zorgen over de procedure voor de aanstelling van een afdelingshoofd bij de dienst demografie.

In 2021 rommelde het al bij de dienst. Het was toen vier maanden wachten op een afspraak, waardoor bijvoorbeeld buitenlandse studenten het moeilijk hadden om papieren in orde te krijgen. Volgens schepen voor Demografie Olivier Mahy (MR) lag de coronacrisis en de bijkomende achterstand aan de oorzaak, zei hij toen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni