Personeelstekort gevangenis Sint-Gillis: 'Minder gevangenen is enige oplossing'

© PhotoNews
| Sint-Gillis Gevangenis luchtbeeld

Door een gebrek aan personeel is er sinds woensdagochtend een aangepaste dienstverlening in de gevangenis van Sint-Gillis. "Minder gevangenen is de enige oplossing", reageert de Franstalige mensenrechtenliga.

Woensdagochtend trok het personeel van de gevangenis van Sint-Gillis opnieuw aan de alarmbel. Door een personeelstekort wordt de dienstverlening er aangepast. Het aantal verplaatsingen binnen de gevangenis wordt zoveel mogelijk beperkt, "om de veiligheid van het personeel en de gevangenen te verzekeren", zo klinkt het bij de vakbonden. Ook het transport van gedetineerden wordt beperkt en bezoeken zijn vrijwel onmogelijk.

"Het personeel staat met haar rug tegen de muur, maar de gevangenen zitten vast binnen die muren", reageert de Franstalige mensenrechtenliga Ligue des Droits Humains (LDH) nu. "België is al verschillende keren veroordeeld, omdat de basisrechten van gedetineerden niet gerespecteerd worden. Het personeelstekort is een van de oorzaken."

LDH eist dat de overheid zo snel mogelijk reageert om een einde te maken aan toestanden, zoals die vandaag in Sint-Gillis bestaan. "Uiteindelijk is er slechts een oplossing: we moeten het aantal gevangenen verminderen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?