Petitie voor behoud volkstuinen Elsene

© tvbrussel
De laatste volkstuintjes in de Elsense wijk Boondaal moeten mogelijk baan ruimen voor een woonproject. De gebruikers van de tuinen hebben het gevoel dat ze worden opgeofferd om de gemeentekas te spijzen en zijn een petitie gestart.

Veertig moestuinen en een recent aangelegde collectieve stadstuin liggen op een perceel tussen de Louis Ernottestraat en de Bosvoordsesteenweg. De grond is eigendom van de gemeente en die heeft bouwplannen. "Ofwel verkopen we de grond ofwel stappen we in een publiek-private samenwerking," zegt schepen van Stedenbouw Nathalie Gilson (MR).

De gebruikers van de volkstuinen verwijten de gemeente te kiezen voor het geld ten koste van de sociale en economische rol van de volkstuinen. "Maar dit gebied staat nu eenmaal ingekleurd als woonzone in het gewestelijk bestemmingsplan," aldus nog Gilson. "Vroeg of laat zullen er dus woningen komen."

De gebruikers en buurtbewoners zijn een petitie gestart voor het behoud van de moestuintjes. Er zijn al meer dan duizend handtekeningen verzameld.

Twee jaar geleden werd al een groter stuk met moestuinen bebouwd, aan de overkant van de Bosvoordsesteenweg.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?