Picknick, voetbal en muziekdocu’s op dakterras Beursschouwburg

KVM
© BRUZZ
12/05/2016

De Beursschouwburg heeft haar programma voorgesteld van Out Loud. Dit keer is hun traditionele seizoensafsluiter meer dan concerten en muziekdocumentaires. Ze gaan een samenwerking aan met het restaurant AUB-SVP om mensen te stimuleren om in de stad te picknicken en zo gebruik te maken van de publieke ruimte.

Vanaf 8 juni tot eind september voorziet het duurzame restaurant AUB-SVP picknicks in de beursschouwburg. De maaltijden zijn van woensdag tot zaterdag ‘s middags te verkrijgen in de grote hal en mogen ter plaatse verorberd worden of op een andere picknickplek in de buurt.

Elke woensdag en donderdagavond zijn er vanaf 22u30 weer muziekdocumentaires in het kader van Out Loud. Sinds vier jaar zet de Beursschouwburg een bepaald decennium in de kijker. Deze keer zijn dat de jaren ’90. “De openingsfilm ‘1991: the year punk broke’ zet de toon”, licht directeur Tom Bonte het programma toe. “Maar ook Pearl Jam, Portishead en ja zelfs de Spice Girls krijgen de nodige aandacht in het filmprogramma.”

Op vrijdag en zaterdagavond maakt de beursschouwburg dan weer ruimte vrij voor concerten en dj’s. “En Out Loud is meer dan films en concerten. We kunnen niet naast het EK voetbal kijken. Aangezien België de finale zal winnen hebben we besloten om alle wedstrijden van de Belgen op groot scherm uit te zenden” zegt de directeur al lachend.

Alle festiviteiten zijn trouwens gratis. Dat is een zeer bewuste keuze. “We denken dat Brussel op dit moment positieve verhalen nodig heeft. Daarom willen we meer dan ooit inzetten op dit zomers stadsproject", besluit Tom Bonte.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni