Plafond komt naar beneden in Sint-Jan-de-Doperkerk

© Helen Mardaga/Facebook
| Verschillende mozaïektegels zijn afgelopen dinsdag van het plafond gevallen door enkele lekken in het dak.

In de Sint-Jan-de-Doperkerk in Molenbeek zijn delen van het plafond naar beneden gevallen. Aan de oorzaak ligt een lekkend dak. “We gaan de kerk renoveren”, zegt Mustafa Er, communicatiemedewerker bij de gemeente, “maar dat neemt tijd in beslag, want dit is een beschermd gebouw.”

In de Sint-Jan-Baptistkerk in Molenbeek zijn afgelopen dinsdag verschillende mozaïektegels naar beneden gevallen, onder andere op het altaar. Boosdoeners zijn enkele waterlekken aan het dak. Die lekken zijn er al een tijdje: zo moesten emmers het binnensijpelende water opvangen tijdens de herdenking van de slachtoffers van de aanslagen van 22 maart.

Sinds maart klaagt de kerkfabriek die situatie aan bij de gemeente, de eigenaar van het gebouw. “Ze zeggen altijd dat ze het gaan bekijken”, aldus Helen Mardaga van het vicariaat Brussel , “maar nu is de maat vol.”

Beschermd gebouw

Nadat afgelopen dinsdag delen van het plafond naar beneden zijn gevallen, gaat de gemeente actie ondernemen. “Op donderdag hebben onze ingenieurs de kerk bezocht. De brokstukken zijn ondertussen opgeruimd”, bevestigt Mustafa Er, communicatiemedewerker bij de gemeente Sint-Jans-Molenbeek.

De hele kerk is toe aan een grondige renovatie. “Daarvoor heeft de gemeente een budget vrijgemaakt”, bevestigt Er. Maar wanneer die renovatie er komt, weet hij nog niet. “De kerk is een beschermd gebouw. Daarom kan je niet zomaar werken uitvoeren. Dat neemt tijd in beslag.”

kerkmolenbeek
De brokstukken heeft de gemeente ondertussen opgeruimd. Maar wanneer de kerk, een beschermd gebouw, gerenoveerd wordt, is onduidelijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?