Planet Park moet binnen 24 uur de deuren sluiten

Het grootste indoor skatepark van het gewest, Planet Park in Anderlecht, heeft nog 24 uur de tijd om de deuren te sluiten. Dat oordeelde de rechter van eerste aanleg vrijdag. Volgens een stabiliteitsstudie van de Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij (BGHM) is het gebouw te onveilig om er nog langer te verblijven.

De BGHM verwierf het gebouw in de Tweestationsstraat 150 in februari dit jaar om er binnen enkele jaren sociale woningen neer te zetten. Op dat moment moest het indoor skatepark, dat in anderhalf jaar tijd al meer dan 3.000 leden had aangetrokken, een overeenkomst afsluiten met de nieuwe eigenaar. Vooraleer daartoe over te gaan, liet de BGHM echter een stabiliteitsstudie uitvoeren.

Daaruit bleek dat het gebouw, dat al lange tijd leegstond en uit een hoofdgebouw en twee loodsen bestaat, elk moment kon instorten en het dus te onveilig was voor Planet Park om er nog langer te verblijven. Die laatste oordeelde echter op basis van een tegenexpertise die het zelf liet uitvoeren, dat de loods waarin het skatepark gehuisvest is, na enkele kleine ingrepen wel bruikbaar blijft. Planet Park weigerde dan ook op te stappen.

Dwangsom
Om de situatie uit te klaren, stapte de BGHM naar de rechter. Die oordeelde vrijdag dat de veiligheid van de bezoekers niet voldoende gegarandeerd kan worden en gaf bijgevolg opdracht tot de verhuizing van het skatepark. Planet Park moet binnen de 24 uur na de ondertekening van de beschikking de deuren sluiten. Als het dat niet doet, hangt hen een dwangsom van 1.500 euro per dag boven het hoofd.

"We zijn nog steeds bereid om constructief samen te werken en samen met Planet Park naar oplossingen te zoeken", laat de BGHM weten. "Het skatepark zal weliswaar snel gesloten zijn voor het publiek, maar de vzw zal de tijd krijgen om rustig te verhuizen en uit te kijken naar een nieuwe locatie."

© google maps
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Boekenprijs binnenkort ook in Brussel van kracht

samenleving 1519152724

Nieuws uit Brussel in je mailbox?