Pierre Kompany (CDH), burgemeester van Ganshoren

| Pierre Kompany (CDH), burgemeester van Ganshoren.

Poeder in envelop aan burgemeester Pierre Kompany ongevaarlijk

JP
© BRUZZ
05/01/2022
Updated: 06/01/2022 14.21u

De brandweer is woensdag opgeroepen nadat burgemeester Pierre Kompany (CDH) op het gemeentehuis van Ganshoren een envelop met een verdacht poeder heeft geopend. UIt de analayse uitgevoerd door Civiele Bescherming bleek dat het poeder ongevaarlijk is. Uit voorzorg werd de burgemeester wel naar het ziekenhuis gebracht.

Op het moment dat de envelop werd aangetroffen waren er slechts twee personen aanwezig in het gemeentehuis. Burgemeester Pierre Kompany (CDH) heeft de brief geopend, bevestigt zijn medewerkster Isabelle Verlinden Jarbath aan persagentschap Belga. Hij heeft de hulpdiensten ingeschakeld rond 17.20 uur.

De Civiele Bescherming heeft zich over de inhoud van de envelop gebogen waarna werd geconstateerd dat het poeder ongevaarlijk is. Kompany werd uit voorzorg wel naar het ziekenhuis gebracht waar hij het resultaat heeft afgewacht.

Een commandowagen en autopomp van de brandweer kwamen ter plaatse, net als een Mobiele Urgentiegroep (MUG) en twee ziekenwagens. Enkele voertuigen blokkeerden tijdelijk een rijstrook op de Keizer Karellaan. Rond 18.30 waren de meeste voertuigen vertrokken.

Eerder ontving de burgemeester van Ganshoren ook al dreigbrieven. Het poeder dat hij aantrof bleek bakpoeder te zijn. In 2020 ontvingen ook negen federale kabinetten in Brussel poederbrieven. Die brieven bevatten enkel bloem, meldde het Brussels parket achteraf.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni