Politie-actie veroorzaakt woensdag hinder in Justitiepaleis

© KVDP/BRUZZ
| (archiefbeeld)

In het Brusselse Justitiepaleis zullen leden van de Directie Beveiliging (DAB) van de federale politie opnieuw actie voeren. Aan de ingang voor de gedetineerden zal een stakingspost georganiseerd worden en er zullen geen gedetineerden overgebracht worden naar het gerechtsgebouw. Alleen voor de persoon die terechtstaat op het assisenhof zal een uitzondering gemaakt worden.

De politievakbonden protesteren sinds 15 november met dagelijkse acties tegen de vastgelopen loononderhandelingen en tegen de herziening van de eindeloopbaanregeling bij de politie. Verder is er onvrede over een gebrek aan middelen.

Afgelopen vrijdag was er al een actie van de DAB in het Justitiepaleis. Toen werd de 'sweeping' die elke ochtend moet uitgevoerd worden veel later uitgevoerd dan anders. Dat had tot gevolg dat het paleis pas om negen uur 's ochtends de deuren kon openen, verschillende processen met vertraging moesten beginnen en er aan de ingang een lange wachtrij stond.

De actie van woensdag neemt een andere vorm aan maar zal ook gevolgen hebben voor de zittingen. Het laat zich raden dat heel wat processen met gedetineerden zullen moeten uitgesteld worden.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?