Politie bekogeld met glazen flessen en stenen in Ganshoren

© Peter Dhondt-BRUZZ

In de Brusselse gemeente Ganshoren is de politie afgelopen nacht bekogeld met projectielen. Bij de feiten raakte één politieman lichtgewond en liepen de politievoertuigen ook blikschade op. Drie verdachten werden opgepakt.

De politie werd vrijdagnacht opgeroepen voor nachtlawaai in de Van Overbekelaan in Ganshoren. “Toen onze ploeg ter plaatse kwam, werd ze onmiddellijk bekogeld met glazen flessen en stenen”, zegt Caroline Vervaet van de politiezone Brussel- West, waartoe de gemeente Ganshoren behoort. “Er is dan snel een tweede oproep gekomen en toen zijn we met verschillende patrouilles ter plaatse gekomen. Toen zijn er drie jongemannen uit de bosjes geplukt die probeerden weg te lopen. Het gaat om mannen tussen de 18 en 22 jaar oud, die gekend zijn bij onze diensten.”

De drie verdachten werden inmiddels ter beschikking gesteld van het parket en riskeren te worden vervolgd voor opzettelijke slagen en verwondingen aan politiemensen. Bij de feiten raakte één politieman lichtgewond en liepen de politievoertuigen ook blikschade op. “We willen een duidelijk signaal geven dat we dit niet tolereren”, zegt Vervaet nog.

Afgelopen week werd ook nog een ploeg van de brandweer van Brussel bekogeld door jongeren vanop een dak in de Mahatma Gandhilaan in Molenbeek. Vermoedelijk werd er brand gesticht aan een vuilnisbak om de brandweer in de val te lokken. Er loopt een onderzoek naar de feiten, maar voorlopig werd er niemand opgepakt. “De oproep van nachtlawaai afgelopen nacht was een legitieme oproep van een burger uit de Van Overbekelaan”, verduidelijkt de politiewoordvoerster nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?