Politie Brussel vindt 1.102 cannabisplanten in bestelwagen

© Peter Dhondt-BRUZZ
| De Brusselse politie.

Inspecteurs van de lokale politie Brussel Hoofdstad/Elsene hebben dinsdag 1.120 cannabisplanten aangetroffen in een bestelwagen. Dat meldt het Brusselse parket donderdag. De twee inzittenden werden opgepakt en één van hen werd onder aanhoudingsbevel geplaatst.

De bestelwagen had de aandacht getrokken van twee inspecteurs van de motorbrigade toen hij rond 13.40 uur door een rood licht reed op het Barricadenplein. De inspecteurs gingen de bestelwagen achterna en hielden hem tegen op de Willebroekkaai. Toen ze de laadruimte openden, roken ze meteen een doordringende cannabisgeur. Die bleek afkomstig van 1.102 planten die verstopt zaten in 9 kartonnen dozen.

Het voertuig werd in beslag genomen en het dossier wordt overgenomen door de sectie drugs van de lokale recherche. Die hield meteen ook een huiszoeking op het adres van de titularis van de nummerplaat. De twee verdachten, 38 en 47 jaar oud, werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter, en die plaatste één van hen onder aanhoudingsbevel, terwijl de andere werd vrijgelaten onder voorwaarden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?