© Flickr CC/Cannabis Urlaub | (archiefbeeld)

Politie Brussel Zuid rolt twee cannabisplantages op

© Belga
09/12/2022

De lokale politie van de zone Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst) heeft eind november twee cannabisplantages opgerold, van respectievelijk 800 en 300 planten. Drie verdachten werden door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat meldt de politie Brussel Zuid.

"Het onderzoek naar de cannabisplantages startte in juli 2022", zegt de politie Brussel Zuid. "Op basis van operationele informatie aangeleverd door onze dienst GOIB-OPL, die instaat voor de informatie-inwinning, konden onze speurders twee verdachten identificeren en één plantage opsporen. Verder onderzoek leverde nog een derde verdachte en een extra plantage op."

Op 29 november vielen politie-eenheden dan binnen bij de drie verdachten thuis, en vervolgens in de twee gebouwen waar vermoed werd dat de plantages opgesteld stonden.

In het eerste gebouw bleek een plantage van 800 planten te staan. De tweede plantage werd dan weer ontdekt onder een verborgen luik en telde 300 planten.

"Bij de huiszoeking namen onze diensten 13.000 euro, drie voertuigen, 6,5 kilogram cannabis, 8 valse paspoorten en luxeproducten in beslag", gaat de politie verder. De drie verdachten werden door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie