Politie Brussel-Zuid vindt 20 kilogram cannabis en 300.000 euro

© Peter Dhondt/BRUZZ

De lokale politie Brussel-Zuid heeft een tweetal weken geleden twee mannen opgepakt die 20 kilogram cannabis bij hadden en in het bezit bleken van 300.000 euro. Dat melden La Capitale en Het Nieuwsblad en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket.

Het was een patrouille van het speciale bijstandsteam van de lokale politie van de zone Brussel Zuid (Anderlecht, Sint-Gillis en Vorst) die de drugs aantrof toen ze op 21 februari een verdacht voertuig controleerde in Anderlecht. In de wagen bleek 20 kilogram cannabis te liggen. Bij huiszoekingen in Vilvoorde en Mechelen werd daarna cash geld aangetroffen, voor een som van ongeveer 300.000 euro.

"De twee verdachten die werden opgepakt bij de controle in Anderlecht zijn nadien door de Brusselse onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van bezit en verkoop van verdovende middelen", zegt parketwoordvoerster Willemien Baert. "De raadkamer heeft intussen hun voorlopige hechtenis met een maand verlengd. Het onderzoek loopt intussen verder."

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?