Snelheidscontrole met flitspalen in Brussel.

Politie controleert automobilisten: van snelheidsduivels tot corona-overtreders

HD
© Belga
29/03/2020

De politie van Brussel Hoofdstad-Elsene heeft op zaterdag meerdere controles van automobilisten uitgevoerd om de noodzaak van hun verplaatsingen na te gaan, aldus de woordvoerster van de politiezone, Ilse Van de keere.

De politie controleert de documenten aan boord en vraagt de chauffeurs en hun passagiers naar de redenen van hun verplaatsingen. De controles werden uitgevoerd op verschillende punten, waaronder de binnenring. Daar werden dertien boetes uitgeschreven voor niet-essentiële reizen. Daarnaast gaven de politieagenten zes boetes af op de Schaarbeeklei in Haren en nog eens dertien voor controles op de Franklin Rooseveltlaan.

Er was ook een wegversperring opgezet bij de Louiza-rotonde en andere plaatsen in de politiezone. "Een van onze zorgen is om te zien waarom mensen met de auto reizen, omdat je specifieke motieven moet hebben en we zien dat er nog steeds mensen zijn die in overtreding zijn", legt Van de keere uit.

Snelheidsduivels

Bovendien controleerde de politie van Brussel-Elsene tussen 19 maart en vrijdag de snelheid van 25.251 voertuigen. Er zullen boetes worden opgelegd aan 1.128 bestuurders. "Er zijn minder auto's op straat en het is gebleken dat mensen hier soms gebruik van maken om met te hoge snelheid te rijden," zei de politiewoordvoerster.

Op vrijdag om 11.00 uur werd op Vilvoordselaan een motorfiets betrapt op 152 km/u op een rijstrook die beperkt was tot 70 km/u. Dit is het record voor deze snelheidsregeling. Ook werd er op donderdag 19 maart 's middags een boete opgelegd voor het rijden met 138 km/u op de Koninklijke Parklaan in Laken in plaats van de snelheidslimiet van 50 km/u.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Brussel-Stad , Elsene , Samenleving , coronamaatregelen , overdreven snelheid , brussel hoofdstad-elsene

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni