| De politie zette niet alleen het waterkanon in tegen de betoging van de 'Gele Hesjes', maar haalde ook een flash-ball boven.

Politie haalt Flash-Ball-geweer boven tegen gele hesjes

TD
© BRUZZ
11/12/2018

Tijdens de onlusten van de gele hesjes-betoging van afgelopen zaterdag, heeft de politie een flash-ball-geweer gebruikt. Dat is een wapen dat voornamelijk gebruikt wordt om rubberen kogels mee af te vuren. Het is niet illegaal, maar wel uitzonderlijk.

flash-ball

| Een Franse agent met een flash-ball-geweer.

Een Flash-Ball is een geweer dat vooral populair is bij de Franse politie, dat het gebruikt om relschoppers uiteen te drijven. Vooral het uitzicht van het wapen schrikt af. Het is geen dodelijk wapen.

Tijdens de onlusten in de Nieuwstraat van afgelopen zaterdag, toen relschoppers probeerden de drukke Brusselse winkelstraat binnen te dringen, spotte een 'geel hesje' een agent met zo'n Flash-Ball. Dat schrijft de krant La Capitale.

"Dat wapen is inderdaad getoond, maar is niet gebruikt. Onze politiezone, maar ook die van Luik, Antwerpen en Gent hebben de toestemming gekregen van Binnenlandse Zaken om het te gebruiken," zegt politiewoordvoerder Ilse Van de Keere. "Enkel het personeel dat een opleiding heeft gekregen mag het gebruiken, dus het aantal agenten is beperkt."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , gele hesjes , politie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni