Politie identificeert slachtoffer hooligangeweld, zoekt daders

© KVDP/BRUZZ
| Aan het Berlaymontgebouw liep de Mars tegen Marrakesh helemaal uit de hand.

Voor het Berlaymontgebouw werd een jongeman zondag zwaar aangepakt door een groep hooligans. Dat gebeurde na de 'Mars tegen Marrakesh'. Het slachtoffer diende geen klacht in, waarop de politie op zoek naar hem ging. Intussen is het slachtoffer geïdentificeerd.

De extreemrechtse 'Mars tegen Marrakesh' afgelopen zondag mondde uit in gewelddadige rellen, toen enkele honderden hooligans het Schumanplein bereikten. Zij trokken naar het Berlaymontgebouw waar het tot confrontaties met de politie kwam.

Journalisten en fotografen werden bedreigd door de relschoppers. Eén jongeman werd bestormd door een aantal hooligans en kreeg daarbij rake klappen in het gezicht. Dat is te zien op beelden die de redactie van Het Nieuwsblad ontvangen heeft.

Zoektocht naar daders

Het slachtoffer heeft zich nadien niet gemeld bij de politie. "We vragen het slachtoffer dan ook om klacht in te dienen", zei Ilse Van de keere van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene woensdag nog. De politie wist toen nog niet wie het slachtoffer is.

"Intussen hebben we het slachtoffer kunnen identificeren", zegt Olivier Slosse van de Brusselse politie donderdag aan BRUZZ, "en hebben het parket daarover ingelicht." Via de lokale politiezone van de woonplaats van het slachtoffer zal de Brusselse politie contact met hem opnemen.

De daders van de aanval is de politie nog steeds op het spoor. "Zoals altijd analyseren we de beelden", aldus Slosse. Vermoedelijk is het slachtoffer een student. De jongeman liep tijdens de betoging rond met een fototoestel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?