Politie lanceert Facebookpagina voor gestolen fietsen

Een Brusselse fietsenstalling

De politie van Brussel Hoofdstad-Elsene heeft een Facebookpagina opgericht om gestolen of achtergelaten fietsen te identificeren. Wie zijn eigen fiets tussen de posts herkent, kan een bericht achterlaten.

Bij een huiszoeking in een depot in Ninove afgelopen juni, werd door de politie een aanzienlijk aantal in Brussel gestolen fietsen aangetroffen. Enkele fietseigenaars werden al geïdentificeerd en gecontacteerd, maar veel fietsen werden nog steeds niet toegewezen aan een rechtmatige eigenaar. In het depot werden 75 fietsen gevonden, maar de afgelopen maand werden daarnaast ook al zo'n 50 in Brussel gestolen fietsen op de pagina gepost.

"Dankzij de Facebookpagina bereiken we meer slachtoffers, en kunnen we naar aanleiding van hun klachten een onderzoek openen", geeft Inspecteur De Groot van de cel Diefstallen te kennen. Foto's van de gestolen fietsen kan je terugvinden op de pagina 'Veloflic Polbru'.

Wie zijn fiets herkent, wordt verzocht een persoonlijk bericht te sturen naar de beheerder van de pagina. Als je fiets niet geregistreerd staat, kan je hem nog terugkrijgen door een lijst van specifieke kenmerken door te geven aan de politie.

Inspecteur De Groot geeft ook nog enkele tips mee voor het vermijden van een gestolen rijwiel. "Koop sloten van hoge kwaliteit, gebruik er liever twee dan één, en aarzel niet om je fiets te laten registreren en merken bij MyBike.brussels - dat brengt een dief vaak op andere ideeën."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?