Politie legt groot kerstfeest op café stil en vindt grote hoeveelheid lachgas

© Younes Haidar / BRUZZ
| Beide feestjes werden stilgelegd (archiefbeeld)

De Brusselse politie heeft in de feestperiode twee grote feesten moeten stilleggen in Brusselse cafés. In een zaak werden 198 gasten geïdentificeerd, enkele andere mensen waren bij aankomst van de politie al via de daken gevlucht. In het café werden 63 volle en verschillende lege flessen lachgas gevonden.

De lokale politie van de zone Brussel Hoofdstad Elsene werd gealarmeerd over een vechtpartij omdat potentiële klanten zich de toegang tot de bar ontzegd zagen. Dat meldt het parket van Brussel in een persbericht.

Toen de politie ter plaatse ging kijken aan de bar waren de gordijnen toe, maar was er duidelijk heel wat volk binnen. Hoewel de politie zich kenbaar maakte, bleef de deur dicht.

Na contact te hebben opgenomen met het parket werd besloten om binnen te vallen. Op dat moment hadden enkele personen een raam in de toiletten geforceerd en waren ze via de daken weggevlucht. In totaal werden binnen nog 198 personen aangetroffen en geïdentificeerd.

lachgas.jpg
De politie heeft 63 volle bussen lachgas in beslag genomen.

Lachgas

Het was de politie meteen duidelijk dat er in de zaak lachgas verkocht werd aan de aanwezigen. Op de tafels stonden lege en volle flessen. In totaal werden er 63 volle bussen lachgas in beslag genomen. In de kelder werden nog tientallen lege exemplaren teruggevonden. Alle aanwezigen vertrokken na identificatie en de bar werd ook een administratieve sluiting van een aantal dagen opgelegd.

Niet veel later die nacht werd iets buiten het centrum nog een tweede bar gesloten waar 122 mensen aanwezig bleken. Ook hier werd, naast het late openingsuur, een loopje genomen met de coronamaatregelen. De bar werd eveneens een aantal dagen administratieve sluiting opgelegd.

Cafés en restaurants mogen open zijn tot 23 uur. Gasten moeten een Covid Safe Ticket hebben en een mondmasker dragen, tenzij ze aan tafel zitten. Je mag met maximum 6 personen aan tafel zitten.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?