Politie opent vuur tijdens achtervolging in Hallepoorttunnel

© google
| Hallepoorttunnel
Updated: 01-02-2020 - 18:48

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 2.20 uur het vuur geopend tijdens een achtervolging door de Hallepoorttunnel in Brussel. Niemand raakte gewond, het parket heeft twee onderzoeken geopend. De Leonardtunnel was dan weer zaterdagochtend vier uur versperd door een gekantelde vrachtwagen.

De Hallepoorttunnel was de hele nacht gesloten in de richting van het Zuidstation. Dit gebeurde nadat de politie omstreeks 2.20 uur meerdere schoten afvuurde ​​tijdens de achtervolging van een voertuig dat een verkeersovertreding had begaan.

De bestuurder van het voertuig nam de vlucht om aan een politiecontrole te ontsnappen na verkeersinbreuken ter hoogte van de Hallepoort. Er volgde een korte achtervolging en het voertuig werd onderschept op de Zuidlaan, onder de brug van het Zuidstation. De politie loste meerdere schoten tijdens de achtervolging.

De tunnel werd daardoor nadien gesloten in de richting van het Zuidstation voor de nodige vaststellingen. De tunnel werd zaterdag omstreeks 11.15 uur weer vrijgegeven. Er zouden vier personen aan boord van het vluchtende voertuig geweest zijn. Ze zijn allen overgebracht naar het commissariaat voor verhoor.

Het parket van Brussel laat zaterdagavond weten dat er twee onderzoeken geopend zijn: een om na te gaan of het gebruik van vuurwapens geoorloofd was en een wegens poging tot doodslag op een politieman en kwaadwillige verkeersbelemmering.

Vrachtwagen in Leonardtunnel

Ook de Leonardtunnel moest zaterdagochtend vroeg dicht, die tunnel was versperd door een gekantelde vrachtwagen. Het verkeerscentrum meldde het ongeval rond 7.30 uur. Pas rond 11.30 uur werd de tunnel heropend voor het verkeer. Volgens de Brusselse brandweer vervoerde de vrachtwagen isolatiemateriaal, dat overgeladen moest worden in containers.

De chauffeur verkeert in shock en raakte lichtgewond, luidt het. Hij kon zichzelf bevrijden uit zijn cabine via het dakraam. Daarnaast gebeurde zaterdagochtend iets na 6 uur ook een ongeval met een vrachtwagen op de Brusselse binnenring in Dilbeek.

Door dat ongeval was er volgens het verkeerscentrum "moeilijke doorgang op de binnenring", terwijl op de buitenring de linkerrijstrook was afgesloten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?