Politie schenkt 1.100 liter ontsmettende gel aan Sint-Pietersziekenhuis

© Federale Politie

De federale politie heeft 1.100 liter ontsmettende gel geschonken aan het Sint-Pietersziekenhuis. De lading was in beslag genomen tijdens een gerechtelijk onderzoek naar een dievenbende. Omdat de rechtmatige eigenaar niet meer kon gevonden worden, kreeg het goedje een nuttigere bestemming.

Eind 2018 kon de Brusselse federale gerechtelijke politie een bende oprollen die gespecialiseerd was in diefstallen uit vrachtwagens en loodsen. Daarbij namen de speurders ook 4.765 flessen desinfecterende gel in beslag, goed voor meer dan 1.100 liter in totaal.

De verschillende verdachten in het dossier werden intussen al door de correctionele rechtbank veroordeeld maar de rechtmatige eigenaar van de gel kon nooit teruggevonden worden.

"Met akkoord van de gerechtelijke autoriteiten en rekening houdend met de huidige behoeften in de zorgsector, besloot de politie het materiaal een nuttige bestemming te geven en de desinfecterende gel te doneren aan het Brusselse Sint-Pietersziekenhuis", meldt de federale politie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?