Politie start intern onderzoek na fietsagressie in Anderlecht

© Tina Schuermans via Facebook
| De vrouw getuigde op Facebook dat een autobestuurder haar haren uittrok en haar hoofd tegen de wagen stootte.

De manier waarop politieagenten de klacht van een fietser over verkeersagressie in Anderlecht hebben behandeld, roept vragen op. De politiezone Brussel-Zuid opent een intern onderzoek. Intussen is het Brussels parket ook een gerechtelijk onderzoek gestart naar de feiten.

Tina was afgelopen weekend in de buurt van de Luchtvaartsquare slachtoffer van verkeersagressie. Een automobilist trok de vrouw bij de haren en spuwde in haar gezicht. Een buurtbewoner moest tussenbeide komen en ook de politie werd erbij gehaald.

Het slachtoffer was echter niet te spreken over de manier waarop de politie het incident aanpakte. Het duurde lang voor de patrouille ter plekke was, de agenten spraken geen Nederlands en ook in het commissariaat liep het mis. Zo moest Tina in afwachting van haar verhoor in dezelfde ruimte plaatsnemen als haar agressor.

Slachtoffer wordt dader

Ook het verhoor zelf verliep niet gesmeerd, want opnieuw sprak de agent die haar verklaring afnam geen Nederlands. Tina kreeg naar eigen zeggen niet eens de kans om haar volledige verhaal te doen. De agent dreigde ermee haar in een cel te plaatsen, en nam ook foto en vingerafdrukken af. Het slachtoffer voelde zich behandeld als dader.

De politiezone Zuid opende op basis van haar verklaring ook een intern onderzoek naar het optreden van de betrokken agenten, zo schrijft de krant Het Nieuwsblad en wordt bevestigd aan onze redactie. Het Brussels parket voert een gerechtelijk onderzoek naar de feiten zelf.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?