Politie vindt kilo cannabis onder motorkap in Matongewijk

© Diego Charlón Sánchez
| Cannabisplant (Archiefbeeld)

In de Brusselse Matongewijk heeft de politie zaterdag een kilo cannabis in beslag genomen die verstopt zat onder de motorkap van een wagen. De eigenares van de wagen, een 43-jarige vrouw, is ter beschikking gesteld van het parket. De vrouw was al gekend voor andere drugsfeiten, zo meldt het parket.

Een ploeg van de hondenbrigade was zaterdag aan het patrouilleren in de Matongewijk toen hun aandacht getrokken werd door een groep mensen die aan de ingang van een parkeergarage stonden. De leden van het groepje stonden gekend voor drugsfeiten en de agenten besloten dan ook poolshoogte te nemen en de parkeergarage te doorzoeken.

Hun drugshond hield halt bij één voertuig, een Citroën. Onder de motorkap van die wagen troffen de agenten 1.050 gram cannabis aan, verstopt in een plastic zak. De agenten besloten daarop te wachten op de eigenaar van de wagen en dat bleek een 43-jarige vrouw die al gekend stond bij de politie voor drugsfeiten.

De vrouw werd ingerekend en de politie voerde een huiszoeking uit in haar woonst. Daar vond de drugshond nog sporen van cannabis op een aantal kleren en in de afwasmachine. De politie nam ook 20 gsm's, 5 computers en 5 tablets in beslag. De vrouw werd ter beschikking gesteld van het parket, dat besloot naar na verhoor vrij te laten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?