Politie waakzaam voor verkeershinder bij apéro op Wetstraat

© Fietsersbond

Op donderdag 22 augustus organiseren GRACQ, Critical Mass en Bruxsel'air een apero in de Wetstraat om de gebrekkige Brusselse luchtkwaliteit aan te kaarten bij de politici die zullen worden aangesteld. De politie houdt een oogje in het zeil om verkeershinder te voorkomen.

Volgens het Facebook-event staan zo'n 600 mensen op 'aanwezig'. Als die daadwerkelijk allemaal ter plaatse zullen zijn rond 18 uur in de buurt van kruising met de Steenweg op Etterbeek, kan dat weleens voor verkeersopstoppingen zorgen.

Brussel Mobiliteit is niet op de hoogte van de details van het evenement. "We weten niet of het om een manifestatie of een echte drinkgelegenheid gaat" klinkt het in Le Soir. De gewestelijke administratie hoopt in ieder geval dat het geen opstoppingen veroorzaakt in de Jubelpark- of Belliardtunnel.

Van 18 uur tot 21 uur zal de politie daarom extra agenten inzetten in de buurt van het evenement. Het verkeer in de Wetstraat, waarvan op dit moment slecht twee rijvakken in gebruik zijn, zal dus niet stil komen te liggen.

De politie laat ook weten dat de organisatoren hen wel degelijk op de hoogte hebben gebracht, en het evenement dus gewoon mag doorgaan. Ook het openbaar vervoer zou geen enkele vorm van hinder mogen ondervinden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?