Thomas Monjoie

Politie wil vrijdag kilometerslange erehaag vormen voor omgekomen politieman

© Belga
15/11/2022

De politie wil komende vrijdag hun collega Thomas Montjoie (29), de agent die in Schaarbeek om het leven kwam door een steekpartij, op een speciale manier eren door een erehaag te vormen van het uitvaartcentrum tot de begraafplaats, ongeveer negen kilometer lang. Dat deelt de federale politie dinsdag mee.

Volgens de federale politie zouden tot drieduizend personeelsleden in de erehaag kunnen postvatten. Intern wordt aan collega's van de gehele geïntegreerde politie gevraagd om voor woensdagmiddag hun aanwezigheid te bevestigen, klinkt het.

Minuut stilte

Daarnaast zullen leden van lokale en federale politie in het hele land vrijdag om 11 uur een minuut stilte in acht nemen. Dat is de start van de uitvaartplechtigheid van de omgekomen politieman. Ook zullen de vlaggen halfstok hangen op alle politiegebouwen in het hele land, zegt woordvoerder Jonathan Pfund.

De uitvaartplechtigheid van de politieman vindt vrijdagvoormiddag plaats in een uitvaartcentrum in Borgworm. Daarna volgt de begrafenis in strikt familiale kring.

Thomas Montjoie overleed vorige week na een mesaanval terwijl hij in een dienstwagen stilstond aan een rood licht in de Aarschotstraat in Schaarbeek. De politieman was afkomstig uit Limont, een deelgemeente van het Luikse Donceel.

Steekpartij Schaarbeek

Donderdagavond is een politieagent overleden na een mesaanval in Schaarbeek. Een tweede agent geraakte gewond, de dader werd neergeschoten. Het parket heeft een terreuronderzoek geopend.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni