Politie zoekt daders van gewapende overval in Molenbeek

© Federale Politie

De federale politie en het parket van Brussel zijn op zoek naar twee personen die op vrijdag 13 december 2019, rond 19.40 uur, een gewapende overval hebben gepleegd op een superette op de Ninoofsesteenweg.

De twee daders wandelden eerst heen en weer voor de winkel. Ze observeerden alles en zochten het beste moment om hun misdrijf te plegen. Een tiental minuten later ging de eerste dader naar binnen, onmiddellijk gevolgd door de tweede. De eerste ging meteen naar de kassa’s en bedreigde de werknemer met een vuurwapen.

Hij klom op de toonbank en bedreigde eveneens een klant en haar dochtertje met zijn wapen. De twee besloten om de winkel te verlaten maar de dader volgde hen en richtte zijn wapen op hen. De werknemer werd bedreigd en moest de ene kassa na de andere openen, terwijl de tweede dader al het geld eruit nam. Eenmaal ze de buit hadden, namen ze al lopend de vlucht.

De eerste dader is van Noord-Afrikaanse afkomst. Hij is rechtshandig en had een zwart pistool bij. Hij droeg een zwarte trainingsvest met kap, witte rits en witte koorden, een zwarte trainingsbroek en zwarte schoenen. De tweede dader is ook van Noord-Afrikaanse afkomst en is rond de 20 jaar oud. Hij heeft donkere ogen en opvallende wenkbrauwen. Hij droeg zwarte kleren.

Herkent u deze daders of hebt u meer informatie over deze feiten, neem dan contact op met de speurders op het gratis nummer 0800/30300.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?