Politie zoekt getuige van man die op sporen springt in metrohalte Tomberg

© Federale politie
| De getuige stapte uit aan metrostation Merode.

De federale politie is op zoek naar een getuige die op zaterdag 11 april in het metrostation Tomberg in Sint-Lambrechts-Woluwe toekeek hoe een andere man zich op de sporen wierp toen er een metro aankwam. De getuige stapte gewoon in de metro zonder de chauffeur te verwittigen.

Op zaterdag 11 april stond een man omstreeks 9.40 uur te wachten aan het begin van het perron van het metrostation Tomberg. Toen de metro aankwam, wierp hij zichzelf op de sporen. Op dat ogenblik stond een getuige van de feiten op enkele meters van het slachtoffer. Die stapte gewoon in zonder de chauffeur te verwittigen.

De getuige naar wie de politie op zoek is, droeg een bril, een grijze jeans, een beige jas met vier grote zakken op de voorzijde, een pet en zwart-witte baskets van het merk Nike. Hij droeg ook een witte latex handschoen aan de linkerhand en had een zwarte schoudertas bij. De man stapte uit in het station Merode.

De federale politie verspreidde het opsporingsbericht op vraag van het federaal parket. De onderzoekers vragen de man om zich te melden. Ook de mensen die menen de man te herkennen wordt gevraagd contact op te nemen met de politiediensten. Dat kan via het gratis nummer 0800 30 300 of via het e-mailadres opsporingen@police.belgium.eu.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?