Gerecht zoekt daders van gewapende overval in Laken

Politie en parket zijn op zoek naar de daders van een gewapende overval op een filiaal van Kruidvat in de Maria-Christinastraat in Laken. Omdat het onderzoek niet opschiet, deelde het Brussels gerecht dinsdag videobeelden van de diefstal. De overval dateert al van 27 juni 2019.

Twee mannen begeven zich die donderdagochtend naar de bewuste winkel vlakbij het Bockstaelplein. Op het moment dat een werknemer de deuren van de Kruidvat opent, omdat hij een levering verwacht, wordt de man besprongen door een van de daders. De overvaller draagt een motorhelm, waardoor hij onherkenbaar is op de bewakingsbeelden.

Inhoud van kluis en kassa

De dader houdt de ongelukkige werknemer langs achter vast. Met een groot mes op zijn keel dwingt de overvaller hem om naar de kassa te gaan. Daar bedreigt de overvaller nog twee andere medewerkers die met de boekhouding bezig zijn. De dader slaagt erin het geld van de kassa en de kluis te bemachtigen en zet het op een lopen.

Buiten staat intussen een medeplichtige op zijn scooter van het merk Piaggo Gileria Runner voor de uitgang van de Kruidvat te wachten. De overvaller sprong achterop de bromfiets en het duo sloeg op de vlucht. Geen van beide daders komt bij de nauwkeurig geplande overval herkenbaar in beeld.

Dood spoor

Na negen maanden komt er geen schot in de zaak. Daarom heeft het Brusselse parket nu bewakingsbeelden verspreid van die overval op 27 juni van vorig jaar. Zo hopen de speurders op nieuwe bruikbare tips om het onderzoek nieuw leven in te blazen.

De eerste dader is ongeveer 1m80 lang en mager. Hij droeg op het moment van de feiten een blauwe jeans, een lichte sweater met kap en zwarte sportschoenen. Hij had een zwarte, matte helm zonder vizier op van het type Jet Lazer. De medeplichtige is eveneens mager. Hij droeg een donkere broek en sweater en een helm in grijstinten.

Wie informatie heeft, wordt gevraagd contact op te nemen via het gratis nummer 0800-30.300.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?