Politieachtervolging eindigt in crash

© Polbruno
| (archiefbeeld)

In Sint-Gillis is afgelopen nacht een voertuig gecrasht bij een politieachtervolging. De verdachte was onder invloed van drugs en kon worden opgepakt.

Een patrouille van de politiezone Montgomery (Etterbeek, Sint-Lambrechts-Woluwe en Sint-Pieters-Woluwe) wilde afgelopen nacht een wagen controleren voor een simpele verkeersinbreuk. “Onze mensen wilden een routinecontrole uitvoeren voor een defect achterlicht, maar toen de bestuurder de zwaailichten zag, sloeg hij op de vlucht”, zegt korpschef Michael Jonniaux.

“Het kwam tot een achtervolging die van Etterbeek over Brussel naar Sint-Gillis ging. We kregen daarbij versterking van de politiezones Zuid en Brussel Hoofdstad/Elsene.”

De vluchtende bestuurder verloor in Sint-Gillis de controle over het stuur en veroorzaakte een ongeval waarbij zijn wagen op de flank terechtkwam. Hij en zijn passagier werden opgepakt. “In de wagen werd een kleine hoeveelheid cannabis aangetroffen”, zegt Jonniaux. “De bestuurder was ook onder invloed van drugs.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?