Politievakbond riep leden op om dinsdag naar de dokter te gaan

© PhotoNews
|

Politievakbond NSPV heeft het politiepersoneel opgeroepen om deze dinsdag bij de huisarts langs te gaan voor een controle. De nationale vakbondsactie kadert in de onvrede over onder meer het statuut, de nieuwe regeling rond de ziektedagen of het personeelstekort. In Brussel kwam ongeveer 20 procent niet opdagen.

Met de nieuwe actie wil NSPV de druk verhogen op de federale regering. "De oproep om naar de dokter te gaan is een advies dat we gegeven hebben aan de achterban naar aanleiding van de Nationale welzijns- en gezondheidsdag", zegt NSPV-voorzitter Carlo Medo. "We zijn bezorgd om hun welzijn. We riepen hen daarom op, 'ga langs bij de dokter'", klinkt het. De actie was niet bedoeld om het land plat te leggen, klinkt het.

In Luik bleef door de actie ongeveer 90 procent van het personeel afwezig, zegt nationaal NSPV-secretaris Thierry Bollin - Medo verwijst hiervoor ook naar de schietpartij in Luik. Bij de Directie openbare veiligheid in Brussel bleef ongeveer 25 procent afwezig, in de politiezone Brussel 20 procent, aldus Bollin. In welke mate het politiepersoneel zich afwezig meldde in Vlaanderen, kon voorzitter Medo niet zeggen.

De voorzitter wijst op een diepe onvrede bij het politiepersoneel, die zich vertaalt in een opeenvolging van acties. De politiebond riep eerder op om in de tweede helft van september geen boetes uit te schrijven voor kleinere overtredingen.

Druk opvoeren

Woensdag verzamelt de bond, samen met VSOA, aan de justiepaleizen uit onvrede over het feit dat een van de moordenaars van agente Kitty Van Nieuwenhuysen de rest van zijn straf buiten de gevangenis mag uitzitten onder elektronisch toezicht. En vrijdag stapt de bond mee op tijdens de betoging van de federale ambtenaren naar aanleiding van het afschaffen van het systeem van opsparen van ziektedagen.

De federale politie heeft woensdag een zicht op hoeveel agenten zich dinsdag ziek gemeld hebben.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?