Politiewagen rijdt in op motorrijder aan Saincteletteplein

© Pepijn Kennis
| Op het kruispunt aan Sainctelette werd in januari vorig jaar nog een fietser aangereden door een automobilist.
Updated: 31-10-2019 - 09:56

Een politiewagen is zondagavond omstreeks 21u30 ingereden op een vrouwelijke motorrijder aan het Saincteletteplein. Die raakte daarbij zwaargewond en werd samen met de agenten overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere verzorging. De vrouw verkeert, net als de agenten, niet in levensgevaar, al blijft haar toestand wel zorgwekkend.

Het ongeval vond plaats aan het Saincteletteplein ter hoogte van het kruispunt met de Willebroekkaai. Daar kwam het slachtoffer, een vrouwelijke motorrijder, omstreeks halftien 's avonds in botsing met een politiewagen van de zone West. Dat gebeurde tijdens een achtervolging van iemand anders dan de vrouw.

De vrouw raakte bij de aanrijding zwaargewond en moest, net als de agenten, worden overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere verzorging. Ze verkeerde nooit in levensgevaar, maar haar toestand blijft wel zorgwekkend. De exacte omstandigheden van het ongeval zijn voorlopig nog onduidelijk.

Het parket deelt mee dat het een onderzoek is begonnen naar de exacte omstandigheden rond het ongeluk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?