Fietser aangereden op Sainctelettesquare

© Pepijn Kennis
| Het ongeluk gebeurde op een gevaarlijk kruispunt voor fietsers.

Opnieuw heeft een automobilist een fietser aangereden. Het slachtoffer is donderdagavond licht gewond naar het ziekenhuis gebracht, maar hoefde daar niet te blijven. Het ongeluk gebeurde op de Sainctelettesquare, volgens fietsers al lang een gevaarlijk kruispunt.

Een automobilist heeft donderdagavond een fietser aangereden. Het ongeluk gebeurde donderdagavond rond 18.30 uur op de Sainctelettesquare in Molenbeek. Dat bevestigt de politie van de zone Brussel-Hoofdstad-Elsene. De man werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht, maar heeft het ziekenhuis dezelfde avond nog verlaten.

Het ongeluk deed op Facebook een discussie oplaaien over het kruispunt. “De Sainctelettebrug op de drukke Leopold II-laan heeft inderdaad geen enkele fietsvoorziening,” reageert Brussels parlementslid Annemie Maes (Groen), die al jaren pleit voor een gescheiden fietsbrug op die plaats. 

Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) zegt dat hij werkt aan een ondergrondse doorsteek. Begin 2017 werd een zoektocht gelanceerd naar ontwerpers voor drie bruggen. De bouw daarvan zou in 2019 van start moeten gaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?