Krijten voor verkeersslachtoffers in Schaarbeek

haachtsesteenweg_0.jpg
Na het dodelijke ongeval met Stephanie Verbraekel in de Haachtsesteenweg, besliste burgemeester Clerfayt (Défi) de verkeersveiligheid in de buurt aan te pakken.

Het burgerplatform 1030/0 houdt dit weekend in Schaarbeek een actie voor meer verkeersveiligheid. De aanleiding hiervoor zijn de ernstige verkeersongevallen die zich in de laatste maanden in de gemeente voordeden. Samen met tal van Schaarbekenaren wil de organisatie de slachtoffers herdenken en een verkeersveilige gemeente uitkrijten.

November was een zwarte maand voor de gemeente Schaarbeek. Eerst liet journaliste Stephanie Verbraekel het leven nadat ze op de Haachtsesteenweg werd gegrepen door een auto. Twee weken later vond er een aanrijding met vluchtmisdrijf plaats in de Jerusalemstraat. En vorig weekend was er een opnieuw een ongeval aan het Josaphatpark waarbij de dader ervandoor ging.

In de buurt daarvan, aan het speelpleintje op het kruispunt van de Azalealaan met de Deschanellaan, wil burgerplatform 1030/0 dit weekend deze tragische gebeurtenissen herdenken. Op Facebook roept de organisatie alle Schaarbekenaren op om deze zondag om 15u30 een minuut stilte te houden. Iedere aanwezige wordt ook gevraagd een krijtje mee te brengen om er nadien samen ‘het Schaarbeek van onze dromen uit te tekenen’.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?