Politiezone Marlow wil bewakingsbeelden van MIVB verder blijven gebruiken

© Facebook politiezone Marlow (Oudergem - Ukkel - Watermaal-Bosvoorde)
| Op het hoofdcommissariaat van de politiezone Marlow (Oudergem - Ukkel - Watermaal-Bosvoorde) worden de beelden geanalyseerd van de bewakingscamera's van de MIVB. Dat moet helpen om bij eventuele misdrijven sneller en doortastender te kunnen ingrijpen.

De politiezone Marlow (Oudergem - Ukkel - Watermaal-Bosvoorde) heeft sinds de uitbraak van de coronacrisis toegang tot de bewakingsbeelden van de MIVB. Het gaat om een tijdelijke overeenkomst die de politiezone graag wil verlengen. "De beelden maken het mogelijk om bij een misdrijf beter geïnformeerd en dus beter voorbereid tussen te komen," zegt zonewoordvoerder Laurent Masset.

Al in 2012 diende de politiezone Marlow (Oudergem - Ukkel - Watermaal-Bosvoorde) een verzoek in om gebruik te mogen maken van de bewakingsbeelden in de (metro-)stations van de MIVB. Maar pas sinds de uitbraak van de coronacrisis en de afkondiging van de lockdown werd die vraag ook werkelijkheid.

'Beter voorbereid'

Op het hoofdcommissariaat van de zone hebben inspecteurs toegang tot de beelden van verschillende haltes. En dat wierp al zijn vruchten af.

"Onlangs vond er een gewelddadige overval plaats in de buurt van MIVB-halte. De verdachte vluchtte weg via het metronetwerk. Dankzij de beelden van de camera's in het station hebben we hem toch snel kunnen onderscheppen en oppakken," legt zonewoordvoerder Laurent Masset uit aan La Capitale.

"Dit is voor iedereen een extra beveiliging. Het laat ons toe om beter voorbereid, sneller en doortastender op te treden," voegt hij daar nog aan toe. Eind juni loopt de overeenkomst af, maar als het van de politiezone afhangt, wordt er een vervolg gebreid aan dit akkoord. De zone pleit voor een verderzetting binnen het breder kader van het gewestelijk veiligheidsplan.

"Het systeem kan ook van meerwaarde zijn bij de ontwikkeling van een effici├źnte aanpak voor de bodycams bij politieagenten," aldus Masset nog. Andere politiezones hebben zich net als partners MIVB en Brussel Mobiliteit nog niet uitgesproken over een verdere samenwerking.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?