MIVB hervat installatie nieuwe verkoopautomaten

© MIVB
| De nieuwe automaten van de MIVB zullen in twee versies opduiken: een 'light'-versie (blauwe toestellen) en een 'full'-versie (rode toestellen).

De MIVB vervangt haar GO-automaten waar reizigers vervoerbewijzen kunnen kopen. De nieuwe automaten zijn gebruiksvriendelijker door een nieuwe interface en beschikbaar in twee versies. Eén versie laat toe om onmiddellijk MOBIB Basic-kaarten af te leveren. De installatie van deze automaten startte vorige herfst, en herneemt vanaf deze week. Tegen de lente van 2022 moeten de 403 huidige GO-automaten verspreid over het hele net vervangen zijn.

Reizigers van de MIVB konden vorige herfst de eerste nieuwe GO-automaten ontdekken op verschillende plaatsen op het net. Het ging toen om de pilootfase van het project, met als doel op termijn de 403 GO-verkoopautomaten te vervangen door nieuwe exemplaren.

De tweede fase van de installatie was voorzien in maart, maar moest door de coronacrisis worden uitgesteld. Vanaf deze week kan de installatie hervatten.

Gebruiksvriendelijke interface

Een van de grote voordelen van de nieuwe automaten is volgens de MIVB de verkoopinterface. "Die is veel gebruiksvriendelijker. De rolknop is vervangen door een touchscreen, waardoor de transactie sneller en gemakkelijker verloopt," legt de openbaar vervoersmaatschappij uit in een persbericht.

De nieuwe automaten van de MIVB zullen in twee versies opduiken: een 'light'-versie (blauwe toestellen) en een 'full'-versie (rode toestellen). Via de light-versie kan je je MOBIB-kaart (Basic en op naam) herladen. Aan zo'n verkoopautomaat kan je wel enkel elektronisch betalen.

Cash geld wordt wel nog aanvaard bij de 'full'-versie. Die is ook uitgerust met een systeem om MOBIB-kaarten aan te maken. Dat hoeft dus niet langer te gebeuren in een KIOSK of BOOTIK. Ook voor evenemententickets onder de vorm van een EventPass kan je terecht bij een 'full'-automaat. De aanvraag van een abonnement kan wel enkel in een klassiek verkooppunt. In de lente van 2022 moeten alle nieuwe ticketautomaten in gebruik zijn genomen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?